crypto

Crypto voor beginners: alles wat je moet weten over cryptocurrency

De wereld van cryptocurrency is een mysterie voor veel mensen. Crypto is een afkorting van cryptocurrency en is een soort digitale of virtuele valuta. Je kunt crypto kopen, verkopen of ruilen. Cryptocurrency wordt gedecentraliseerd gedistribueerd via een blockchain-netwerk. Bitcoin, de eerste en bekendste cryptocurrency, werd in 2009 gelanceerd. Er zijn nu duizenden verschillende soorten cryptocurrency, met een totale marktwaarde van meer dan $ 1 biljoen. Cryptocurrency is erg volatiel, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen of je nu moet kopen of verkopen. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over cryptocurrency, hoe je cryptocurrency koopt en verkoopt, en welke risico’s je moet overwegen voordat je investeert.

Wat is crypto?

Cryptocurrency is een soort digitale of virtuele valuta die gebruikt wordt op een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk. Cryptocurrency wordt niet uitgegeven door overheden of centrale banken, maar in plaats daarvan wordt het gecreëerd, gedistribueerd en gereguleerd door een netwerk van computers die het blockchain-netwerk vormen.

Bitcoin, de eerste en bekendste cryptocurrency, werd in 2009 gelanceerd door een onbekende persoon of groep met de naam Satoshi Nakamoto. Bitcoin maakte gebruik van een nieuw soort technologie, genaamd blockchain. Blockchain is een gedecentraliseerd digitale grootboek dat alle bitcoin-transacties bijhoudt. Blockchain maakt het mogelijk dat gebruikers direct naar elkaar kunnen overboeken zonder tussenpersoon, zoals een bank. Er zijn nu duizenden verschillende soorten cryptocurrency, met in totaal een marktwaarde van meer dan $ 1 miljard.

Cryptocurrency is erg volatiel, wat betekent dat de prijs ervan snel kan stijgen of dalen. Bitcoin, de eerste cryptocurrency, was in 2017 heel het jaar in waarde gestegen, van $ 1.000 tot $ 20.000. Dit betekent dat mensen die Bitcoin hadden gekocht in januari 2017 een rendement van 2000% hebben behaald in december 2017. Het kan echter ook andersom gaan. In 2018 daalde de waarde van Bitcoin met 70%, van $ 20.000 tot $ 6.000. Dit betekent dat mensen die Bitcoin hadden gekocht in december 2017 een verlies van 70% hebben geleden in een jaar tijd.

Risico’s van crypto

Cryptocurrency is moeilijk te voorspellen en je weet nooit zeker of de prijs van een bepaalde munt zal stijgen of dalen. Dit maakt het investeren in cryptocurrency erg riskant. Als je geld wilt investeren in cryptocurrency, moet je er rekening mee houden dat je het volledige bedrag kunt verliezen.

Cryptocurrency wordt gekocht en verkocht op cryptocurrency-uitwisselingen. Er zijn honderden verschillende uitwisselingen, maar de meest populaire zijn Coinbase, Binance en Kraken. Om cryptocurrency te kopen op een uitwisseling, moet je eerst geld storten op je account met een bankoverschrijving of creditcard. Je kunt dan cryptocurrency kopen met je gestorte geld. Ook kun je cryptocurrency verkopen op een uitwisseling en je geld laten uitbetalen op je bankrekening. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn erg volatiel, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen wanneer je moet kopen of verkopen.

Eigen onderneming Previous post Hoe begin je je eigen onderneming? Een gids voor beginnende ondernemers
vastgoed Next post De waarde van een pand: hoe wordt het bepaald en hoe kun je het verhogen?